Nieuws

Handboek gasdetectie 31 maart Handboek gasdetectie

Het MSA-handboek voor gasdetectie is ontworpen om gebruikers kennis te laten maken met de belangrijkste termen en concepten in gasdetectie en om te dienen als een beknopte handleiding voor informatie zoals specifieke gaseigenschappen, blootstellingslimieten en andere gegevens.

Oplossingen voor ammoniakgasdetectie:  Een vergelijkingsoverzicht 30 maart Oplossingen voor ammoniakgasdetectie: Een vergelijkingsoverzicht

De gevaarlijke, giftige en brandbare aard van ammoniak is algemeen bekend in industriële omgevingen. Onopgemerkte ammoniaklekken kunnen verwoestende gevolgen hebben, waaronder explosies, branden en verlies van mensenlevens.

Oplevering vlamdetectiesysteem 14 april Oplevering vlamdetectiesysteem

Recent hebben wij voor een klant een vlamdetectiesysteem succesvol mogen opleveren. Doel van het systeem is om de locaties te bewaken waar Waterstof wordt geproduceerd.

Maatwerk installatie met reduceerstation én bufferflessen 7 december Maatwerk installatie met reduceerstation én bufferflessen

Naar wens van onze klant hebben we een maatwerk installatie / samenstel opgeleverd. Voor de kalibraties is het wenselijk dat dit met een schoon medium gebeurt. Hiervoor is er gekozen voor een Hogedruk Coltri Compressor met filterstraat met reduceerstation én bufferflessen!

Nieuwe Hoge Druk Compressor Portugees Fregat NRP Bartolomeu Dias 7 juli Nieuwe Hoge Druk Compressor Portugees Fregat NRP Bartolomeu Dias

De NRP Bartolomeu Dias was toe aan onderhoud om de bruikbaarheid en capaciteit te vergroten. Hierin was de wens om de bestaande hoge druk compressoren te vervangen. Holugt Sauer heeft de volledige appendage van het luchtsysteem gereviseerd en de hoge druk compressor geplaatst.

Unieke compressorcontainerunit geschikt voor tropisch klimaat 11 mei Unieke compressorcontainerunit geschikt voor tropisch klimaat

Vanuit de markt hebben wij de vraag ontvangen om een middendruk systeem te leveren met een variabel hoog volume van 150 m3/h tot 600 m3/h en een output rond de 20 bar. Bij dit systeem is een hoog drukdauwpunt gewenst (tussen de -20°C en -40°C) om aan de kwaliteitseisen te kunnen voldoen.

Fire & Gas project Tortue FPSO 6 april Fire & Gas project Tortue FPSO

Met Holugt Sauer zullen wij in opdracht van de klant de engineering, paneel bouw en programmering F&G bewerkstelligen voor de tortue FPSO, dit in nauwe samenwerking met onze klant.

Ademluchtcompressoren voor Peruaanse vliegvelden 12 januari Ademluchtcompressoren voor Peruaanse vliegvelden

Met Holugt Sauer hebben wij voor een nieuw project in Peru 14 ademluchtcompressoren mogen leveren. Het gaat hierbij om stationaire ademluchtcompressoren, type MCH-13 EM Efficiënt. Het pomphuis, dat door een 1-Fase elektromotor wordt aangedreven, levert 235 liter ademlucht per minuut. De compressoren zijn verder afgesteld op 300 bar.

Werklucht skid voor Damen Shipyards 20 mei Werklucht skid voor Damen Shipyards

In onze werkplaats hebben wij een lage druk skid voor de Crane Barge van Damen Shipyards ontwikkeld. De skid is voorzien van twee Sauer SC61 compressoren en zo ontworpen dat het op maximaal 12 bar kan functioneren. Daarnaast is de skid plug and play gebouwd, waardoor de installatie aan boord zeer eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Inrichting ademluchtwerkplaats 29 oktober Inrichting ademluchtwerkplaats

Op de kazerne van Brandweer Geldermalsen hebben wij een op maat gemaakte ademluchtwerkplaats geïnstalleerd. Naast het maatwerk project hebben wij tevens een lage druk ABAC compressor, droogkast en wasautomaat geleverd.

CNG tankinstallatie voor 20 voertuigen 16 juli CNG tankinstallatie voor 20 voertuigen

Op het terrein van de afvalstoffendienst van Den Bosch hebben wij een grote CNG tankinstallatie gerealiseerd voor maar liefst 20 voertuigen. Het project is van A tot Z door Holugt uitgevoerd. Het is de eerste CNG installatie van een dergelijke omvang!

Noodaanhanger voor netwerkbeheerder 14 januari Noodaanhanger voor netwerkbeheerder

Vanuit de energiewereld kregen wij de vraag of wij instaat waren een aanhanger te bouwen, die ten tijde van nood, de luchtvoorziening van een schakelstation kan overnemen.