Voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen

De verwerking van levensmiddelen en om de houdbaarheid hiervan te maximaliseren is het noodzakelijk gebruik te maken van diverse gassen. Stikstof en koolstofdioxide worden veelvuldig gebruikt voor het verpakken van onder andere vers vlees, groente en vis. Het gevaar van deze gassen schuilt in de zuurstof verdringende eigenschap en de geurloosheid, een mogelijk gevaar voor de medewerkers in de productie of opslagruimte.

Naast de gassen die worden gebruikt tijdens het verpakken van levensmiddelen kunnen bij de productie van deze levensmiddelen ook gevaarlijke gassen vrijkomen, welke niet altijd direct als gevaar worden gezien. In bier zit bijvoorbeeld kooldioxide na de vergisting uit mout, welke vrij kan komen tijdens het afvulproces. In al deze situaties kan door de zuurstof verdringende eigenschap het zuurstofniveau in de productieruimte dusdanig dalen waardoor een levensgevaarlijke situatie kan ontstaan.

Om te zorgen dat de productieruimte veilig is (en blijft) beoordelen wij wat de kritische locaties zijn tijdens de procedures tijdens het vullen of distilleren. We kunnen een projectering maken voor een gasdetectie installatie, maar denken ook mee over wat er moet gebeuren in het geval van een calamiteit. Zo bent u dus niet alleen verzekerd van betrouwbare apparatuur, maar ook van een duidelijk plan. Zodat u uw focus op de productie kunt houden en uw medewerkers verzekerd zijn van een veilige werkomgeving.


ASSORTIMENT

Bekijk onze categoriepagina om een indruk te krijgen van mogelijke oplossingen en ons productgamma voor de voedingsmiddelenmarkt.


VRAGEN?

Heeft u een vraag of advies nodig? Vul onderstaand contactformulier in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.


Contact