Nieuwe Hoge Druk Compressor Portugees Fregat NRP Bartolomeu Dias

Vraagstelling van de klant

De NRP Bartolomeu Dias was toe aan onderhoud om de bruikbaarheid en capaciteit te vergroten. Hierin was de wens om de bestaande hoge druk compressoren te vervangen. Holugt Sauer heeft de volledige appendage van het luchtsysteem gereviseerd en de hoge druk compressor geplaatst.
 

Oplossing van Holugt Sauer

Doordat er in eerste instantie een ander merk compressor geïnstalleerd was, hebben de klant en Holugt Sauer maatwerk moeten leveren voor wat betreft de plaatsing van een nieuwe compressor. Met de beperkte ruimte en de strenge eisen zijn we gezamenlijk tot een oplossing gekomen. Dit is de Sauer WP5000 geworden. Deze speciale marine compressor voldoet aan de hoogste eisen en is door zijn verticale opstelling ook zeer compact.

In onze werkplaats in Tiel hebben wij een modulair frame gemaakt waardoor deze getransporteerd kan worden door het schip en gemakkelijk op het dek te bevestigen is.
 

Verloop van maatwerk project

De nieuwe compressor kon pas aan het eind van de midlife-update van het schip worden geplaatst. Hierdoor heeft ons service team in een zeer korte tijd de compressor gedemonteerd, getransporteerd door het schip en uiteindelijk weer geïnstalleerd.

De eerste test aan boord was direct succesvol, waardoor de Portugese marine nu beschikt over de nieuwste van de nieuwste hoge druk compressor.

In een korte periode hebben we een zeer hoogwaardig project opgeleverd. In samenwerking met de fabriek J.P. Sauer & Sohn hebben we gekeken naar de best mogelijke oplossing voor de klant. Hierbij is rekening gehouden met dat het in een bestaand schip is en de onderdelen vervoerbaar moesten zijn.

© 2016 - 2021 Holugt Sauer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel